poza-principala-articol-blog-mai
Pentru atingerea unui scop esential de business, indeplinirea obiectivelor de profitabilitate, managerii au la dispozitie doua instrumente principale: cresterea vanzarilor si gestionarea politicilor de pret. Piata concurentiala limiteaza aceasta crestere, plafonand mai ales profitul. Astfel, managerii trebuie sa gaseasca solutii inovative de a impulsiona cresterea profitabilitatii. Se intampla ca ei sa piarda din vedere faptul ca profitul poate fi crescut nu doar prin cresterea veniturilor, ci si prin diminuarea cheltuielilor.

Pentru companiile de productie si distributie stocurile sunt principalul capitol de cheltuieli. Managementul inteligent al stocurilor poate dezvalui scaderi considerabile ale costurilor si chiar cresteri ale veniturilor.

ansambluri
O implementare rapida si accesibila a pachetului SAP Business One Cloud a avut-o si clientul nostru, Simax Automatic, care are ca activitate principala comercializarea de usi automate si rotative, sisteme de control acces electronic, feronerie pentru usi - glisante, batante, cabine de dus, compartimentare - pereti mobili, precum si montajul si service-ul acestora.

download
Modulul de Project Management din SAP Business One poate fi folosit in companiile care lucreaza pe baza de proiect deoarece combina atat datele financiare, cat si cele de management de proiect într-o singura solutie. Acesta permite o coordonare bazata pe planificarea proiectului, materialele, capacitatea si utilizarea resurselor asigurandu-se ca proiectele se livreaza la timp si in limitele bugetului.

DSC 2541-resized
Absolventa de Cibernetica, Managing Partner al unei companii care furnizeaza solutii SAP, Irina Oprea este cel mai bun argument ca tehnologia nu mai este nicidecum o lume a barbatilor. Dorinta de independenta, interesul pentru business si capacitatea de a echilibra permanent viata profesionala cu cea personala sunt aspectele care i-au calauzit pasii intr-o lume dificila dar plina de satisfactii.


Ce te-a determinat sa alegi antreprenoriatul, la scurta vreme de la terminarea facultatii? Ai avut un exemplu in familie? Cum ai inceput ca antreprenor si de ce domeniul IT?

Din fericire pentru mine, am avut in familie exemple de antreprenoriat, tatal meu fiind implicat intr-o companie tehnologica. De aici, am avut dorinta, orientarea dar si, evident, suportul celor apropiati, carora vreau sa le multumesc.

SUCCESS-FACTORS-FOR-ERPSuccesul unei implementari depinde in cea mai mare masura de modul in care solutia este evaluata si alegerile facute in faza de pre-analiza. Acesta este momentul cand puteti influenta decisiv timpul in care investitia se va intoarce si modul in care solutia aleasa va va ajuta in procesul de dezvoltare al companiei dumneavoastra.

 

 

Iata cateva sfaturi simple dar care va pot asigura succesul unei implementari de ERP:
1. Alegeti solutia care se apropie cel mai mult de cerintele dumneavoastra de business, care necesita cele mai putine modificari prin programare. Vor scadea costurile proiectului si  stabilitatea sistemului nu va fi afectata. 

Piata romaneasca a solutiilor ERP este una diversificata, furnizorii s-au specializat in aplicatii care acopera toate activitatile unei companii, in orice domeniu ar activa ea. Cand vine vorba de productie de cele mai multe ori furnizorii afirma ca activitatea de productie este greu de standardizat intr-o solutie generalizata. Activitatile de productie au o complexitate ridicata si trebuie urmarite in timp real astfel incat procesele sa nu fie ingreunate de o solutie informatica. Din acest motiv furnizorii de solutii ERP au abordat cu precautie aceste solutii si au “decretat” ca un proiect de implementare pe productie nu poate fi unul standard.

productie

Vezi aici cum propune SAP Business One managerilor sa gestioneze eficient activitatile de productie.

Cele mai sensibile probleme pe care managementul unei linii de productie trebuie sa le rezolve sunt legate de planificarea optima a activitatilor si de gestionarea transparenta a costurilor de productie.

Planificarea activitatilor este direct influentata de o serie de factori cum ar fi:

  •         Stocurile de materii prime
  •         Disponibilitatea resurselor (masini, oameni, utilitati)
  •         Capacitatea maxima de productie
  •         Termenele de livrare ale furnizorilor
  •         Data de livrare agreata cu clientul

iStock CashFlow2In perioadele de crestere economica atentia managerilor era concentrata mai ales pe cresterea profitului. Odata cu venirea crizei financiare, acestia au constatat ca, din cauza blocajului financiar, pot avea mari dificultati in relatia cu partenerii desi firma este profitabila. Atunci a devenit evident ca fluxul de numerar (cash-flow-ul) este de fapt inima afacerii si trebuie sa fie controlat la fel de atent ca si profitabilitatea. Pentru a avea control asupra acestui indicator sunt cateva conditii:

  •         Sa existe transparenta si predictibilitate asupra sumelor care trebuiesc platite intr-un anumit interval de timp
  •         Sa exista transparenta si predictibilitate asupra sumelor care se vor incasa in aceeasi perioada de timp
  •         Sa se respecte predictiile referitoare la incasari
  •         Diferenta intre incasari si plati (plus soldul curent) sa fie mai mare ca zero

businessvocab2BUGÉT, bugete, s.n. Bilanț al veniturilor și cheltuielilor unui stat, ale unei întreprinderi etc. pe o perioadă determinată. ♦ Totalitatea prevederilor de venituri și cheltuieli ale unei familii sau ale unei persoane pentru o anumită perioadă.

vocabular-de-business-pt-sitePROFÍT, profituri, Ceea ce reprezintă un folos (material sau spiritual) pentru cineva sau ceva; câștig, beneficiu, avantaj. ♦ Venit care revine proprietarilor capitalului investit într-o întreprindere. ♦ Beneficiu obținut de o întreprindere.

Prin definitie o afacere este creata ca sa produca un profit. Fie ca acest profit este asteptat imediat sau peste ceva timp de la investitie, fie ca uneori obiectivul prioritar este altul (cifra de afaceri, penetrarea unei piete, etc.), inevitabil se va ajunge la analiza profitului la un moment dat.

erp-gadget-pt-siteProblema: Procesul de vanzare dintr-o companie presupune un flux inlantuit de documente operate de o echipa cu mai multe roluri distribuita in mai multe puncte de lucru. Volumul mare de clienti, de articole sau de documente presupun alocarea unui efort semnificativ in operarea si comunicarea acestor documente, si de cele mai multe ori si multe greseli pe flux.

vocabular-de-business-pt-site

OPTIMIZÁoptimizez, îmbunătăți ; A face ca randamentul unei mașini, al unui sistem tehnic etc. să fie optim, să corespundă unor exigențe sporite. – Din fr. optimiser.

In achizitia unui sistem informatic optimizarea este unul dintre beneficiile pe care, pentru a convinge clientul, toti oamenii de vanzari il pun pe masa. Si este foarte corect, optimizarea trebuie sa fie unul dintre beneficiile pe care adoptia unui sistem informatic ERP, de exemplu, trebuie sa le aduca, este unul dintre scopurile implementarii.

Aflati cat costa

Vreti sa aflati cat de mult v-ar costa o implementare ERP? Va putem ajuta.

Afla cat costa

ABONATI-VA
LA NEWSLETTER

Cititi cele mai noi Stiri, Articole si Oferte Speciale pentru dezvoltarea companiei dumnevoastra

plic Abonare

AFLATI
CAT COSTA

Vreti sa aflati cat de mult v-ar costa o implementare ERP? Va putem ajuta.

Afla cat costa

Contact

Str. Economu Cezarescu Nr. 39
Sector 6, Bucuresti
Tel: +40 21 313 5339

Trimiteti-ne un e-mail!

facebooktwitter linkedin